Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας:

Έπίθεση στήν κυβέρνηση άπό Τσίπρα

2012-11-08 06:22

 

 

Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της τρικομματικής κυβέρνησης αλλά και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι επιδιώκουν να περάσουν από τη Βουλή ένα αντισυνταγματικό μνημόνιο κατ' εντολή της τρόικας για να μην χάσουν την εξουσία.

Επίθεση στην κυβέρνηση και νέο αίτημα Τσίπρα για εκλογές

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο, χαρακτήρισε την ομιλία του πρωθυπουργού ως τον «επικήδειο» μιας κυβέρνησης που επί τρεις μήνες κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που είχε πει και ισχυρίστηκε ότι το νέο μνημόνιο στρώνει το έδαφος για νέα μέτρα που θα έρθουν τον Φεβρουάριο.

«Ψηφίζετε άρον άρον έναν αντισυνταγματικό νόμο που ξέρετε ότι θα καταπέσει στα δικαστήρια», υπογράμμισε ο κ.Τσίπρας.

«Το ίδιο το μεσοπρόθεσμο προεξοφλεί την αποτυχία του. Λέτε ότι θα είναι τα τελευταία μέτρα αλλά δεν θα είναι. Θα προκαλέσουν ύφεση πολύ μεγαλύτερη από όσο υπολογίζεται, θα πάει κοντά στο 7% και μετά η περίφημη ρήτρα ισοδυνάμων θα μετατραπεί σε ρήτρα κατά των αδυνάμων».

»Το 2016 το χρέος θα έχει φτάσει στο 185%, δεν θα είναι βιώσιμο. Μοναδικός τρόπος να σωθεί η χώρα είναι το κούρεμα του χρέους. Μόνο εσείς και η Μέρκελ λέτε ότι βγαίνει το πρόγραμμα», τόνισε ο κ.Τσίπρας.

Αντέστρεψε δε τα πυρά που δέχεται από το κυβερνητικό στρατόπεδο λέγοντας πως δεν είναι δυνατό να μιλά αυτή η κυβέρνηση για παλαιοκομματισμό σαν ο πρωθυπουργός να μην είχε σχέση με το φαύλο ρουσφετολογικό σύστημα.

«Μιλάτε για προνόμια και μας κατηγορείτε ότι προστατεύουμε προνομιούχους όταν ο κ. Στουρνάρας έδωσε την Αγροτική σε μια πτωχευμένη τράπεζα, για να προστατεύσει τους τραπεζίτες, όταν κρύβατε τη λίστα Λαγκάρντ στα συρτάρια σας» τόνισε μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο ο κ. Τσίπρας είπε προς την κυβερνητική πτέρυγα ότι «ψηφίζετε άρον άρον έναν αντισυνταγματικό νόμο που γνωρίζετε ότι θα καταπέσει στα δικαστήρια» εκτός - όπως είπε - κι «αν ακυρώσετε και το Σύνταγμα».

«Μέχρι που μπορείτε να φτάσετε; Που βάζετε όριο στην κατρακύλα;» διερωτήθηκε προς την κυβερνητική πτέρυγα καταλογίζοντάς της ότι λειτουργεί με την λογική «θα κάνουμε ότι μας ζητήσουν αρκεί να μην θυμώσουν και μας πετάξουν από την Ευρωζώνη». «Δεν μας κρατάνε από φιλανθρωπία αλλά από ανάγκη. Την έχει κι η Ευρώπη ανάγκη την Ελλάδα» σημείωσε.

«Που θα φτάσει η λογική αυτή. Μέχρι τον ειδικό λογαριασμό ώστε να πληρώνονται πρώτα οι δανειστές; Μέχρι την κατάργηση της δημοκρατίας; Μπορείτε να φτάσετε πολύ μακριά. Αρκεί να κουκουλώστε τις ευθύνες και να προστατεύσετε τους πολιτικούς φίλους. Αυτή είναι η μόνη κόκκινη γραμμή που έχετε», σημείωσε.

«Είστε συκοφάντες και λέτε ψέματα. Παίζετε τα ρέστα σας για να παραμείνετε στην εξουσία» υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τους κυβερνώντες να ονοματίσουν το «λόμπυ της δραχμής».

Καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι αυτή την ώρα που στη Βουλή συντελείται μια παρωδία, έξω από το Κοινοβούλιο είναι χιλιάδες πολίτες που έχουν φάει τόνους χημικά για να υπερασπιστούν την Δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή και χαιρέτισε την στάση αυτή του ελληνικού λαού.

«Είναι υπερήφανη στάση αυτή. Ο παλμός αυτός που εσάς σας πανικοβάλλει, εμάς μας συγκλονίζει και μας υποχρεώνει να μείνουμε ανυποχώρητοι γιατί στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Εμείς θα ζητήσουμε εκλογές και ο λαός θα τις επιβάλλει για να σωθεί ο τόπος» πρόσθεσε.