Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας:

Οι φόβοι του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ότι θα πληγούν από New Euro ύφεση

2014-10-11 16:53

Η κρίση του ευρώ είναι πίσω. Αλλά αυτή τη φορά είναι διαφορετικά.

Αυτή είναι η ουσία των συζητήσεων κατά τις συνεδριάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα.

Για αυτή τη φορά γύρω από τις συναντήσεις - μια σημαντική ευκαιρία για τη χάραξη πολιτικής να καλύψουν τη διαφορά σχετικά με την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας - συνέπεσαν με μια νέα περίοδο του φόβου πάνω από τη ζώνη του ευρώ.

Αυτό δεν είναι το ίδιο είδος της κρίσης το ενιαίο νόμισμα αντιμετώπισε πριν από μερικά χρόνια, όταν υπήρχαν γνήσια ανησυχίες που θα μπορούσαν να σπάσουν.

Αντ 'αυτού, η ανησυχία είναι ότι απλά δεν έχει ανακάμψει  από τις υφέσεις των τελευταίων ετών. Χειρότερα: μπορεί σύντομα να γέρνει πίσω σε μια άλλη ύφεση.

Euro γλυπτό μπροστά από το σύμβολο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ευρωζώνη Ευρώ γενική

Γιατί; Σε μεγάλο βαθμό, λόγω των μακροχρόνιων προβλημάτων στην ήπειρο: ή αδύναμη ανάπτυξη, τά κακά δημογραφικά πού δεν έχουν υποστεί μεταρρύθμιση των ρυθμιστικών συστημάτων.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτή τη φορά, υπάρχει ακόμη λιγότερη σαφήνεια σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε γι 'αυτό.

 
 
 
 
 
Βίντεο: Λεπτό Πράξη Dancing ΔΝΤ

Οι Γάλλοι είναι αποφασισμένοι να δανείζονται και να ξοδεύουν περισσότερα για να προσπαθήσει να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη.

Έτσι είναι καί οι Ιταλοί. Το πρόβλημα είναι ότι κάτι τέτοιο θα σημαίνει ότι θα σπάσει τα δημοσιονομικών κανόνων που υποτίθεται ότι σιδερόφρακτες που καθορίζονται από τους ευρωκράτες στα δόντια της κρίσης.

Οι Γερμανοί είναι αποφασισμένοι να διατηρήσουν τον έλεγχο των δημόσιων οικονομικών τους, αλλά παροτρύνονται από τους περισσότερους από τους γείτονές τους για να περάσουν λίγο περισσότερο και να τονώσουν τη ζήτηση. Αν και κανείς δεν έχει το θάρρος να τους πω να το πρόσωπό τους.

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο το ΔΝΤ έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της περασμένης εβδομάδας λένε ευρωπαϊκές χώρες να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα για τις υποδομές.

Το μόνο που έχετε να δείτε τη συνέντευξη μας με τον αναπληρωτή γενικού διευθυντή του ΔΝΤ David Lipton για να δείτε πόσο λεπτή ένα χορευτικό ενεργεί το Ταμείο έχει να εκτελέσει εδώ.

Εν τω μεταξύ ο καθένας, συμπεριλαμβανομένων των George Osborne, έχει θέα προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που δείχνει ότι μπορεί να είναι σοφό να εξετάσει τη μετάβαση σε όλα και να κάνει μεγάλης κλίμακας ποσοτική χαλάρωση.

Εκτός από το ότι οι μυημένοι της ΕΚΤ και των κεντρικών τραπεζών επιμένουν ότι έχουν ήδη κάνει αρκετά - και ότι είναι στο χέρι τους πολιτικούς να κάνουν περισσότερα.

 
 
 
 
 
Βίντεο: Οικονομικά θέματα που σχετίζονται με πολέμους

Με άλλα λόγια, όλα είναι ένα κομμάτι από ένα χάος. Η Ευρώπη διολισθαίνει προς μια πιθανή ύφεση triple-dip και κανείς δεν φαίνεται να είναι σε θέση να αποφασίσει τι πρέπει να κάνουμε γι 'αυτό.

Τώρα, για να είμαστε δίκαιοι, αυτό το επεισόδιο δεν έχει το ίδιο επίπεδο του φόβου ως την οικονομική κρίση του 2008 και την επακόλουθη δυσφορία ευρώ.

Δεν υπάρχουν ταραξίες στους δρόμους στην Ελλάδα και τη Μαδρίτη.

Αλλά σε μια άλλη έννοια, αυτό είναι ένα πολύ βαθύτερο πρόβλημα: μια νέα ύφεση στην Ευρώπη θα μπορούσε να είναι μεταδοτική, να χτυπήσει ένα σοβαρό κομμάτι από τις προοπτικές ανάπτυξης της Βρετανίας.

Δεν υπάρχει λύση - και υπάρχει εύκολη απάντηση.

Αυτό έρχεται καθώς ο κόσμος αντιμετωπίζει μια ολόκληρη καταιγισμό άλλα θέματα: ο ιός Έμπολα, που πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Jim Yong Kim έχει επικεντρωθεί σε αυτή την εβδομάδα? η άνοδος της IS, Ισλαμικό Κράτος, το οποίο προειδοποιεί το ΔΝΤ Μέση Ανατολή κεφάλι Μασούντ Αχμέντ έχει οικονομική καθώς και τις αιτίες της κοινωνικής ρίζα.

Όλα εκ των οποίων εξηγεί γιατί οι αγορές είναι τόσο νευρικός αυτή τη στιγμή.