Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας:

Ή συνταγή τής Κυριακής τού Νίκου Μαστοράκη

2014-03-30 13:18

 
KOTOΠΟΥΛΟ ΣΕ ΜΑΡΟΥΛΟΚΟΥΠΕΣ

Συνταγη της Κυριακης (επειδη δεχομαι αφορητες πιεσεις).

Για κατι γρηγορο, νοστιμο, δροσερο αποψε (η αυριο). Βασικα υλικα: Φιλετο στηθος κοτοπουλο, κρεμμυδι, μαρουλι iceberg. Για τη σαλτσα: Κετσαπ, soy sauce, μουσταρδα, λευκο ξυδι, ζαχαρη. Τηγανιζετε η ψηνετε το κοτοπουλο και το κοβετε σε πολύ μικρα κομματακια. Αλατι-πιπερι κατά βουληση. Ψιλοκοβετε το κρεμμυδι. Ανοιγετε μερικες «κουπες» από το iceberg. Εχετε ηδη φτιαξει τη σαλτσα (δυο μερη κετσαπ, ξυδι και ζαχαρη αναλογα με το ποσο γλυκοξινο το θελετε, ένα κουταλακι μουσταρδα, μια κουταλια soy.) Ανακατευετε το ψιλοκομμενο κοτοπουλο με το κρεμμυδι (ποσοτητες αναλογα με το γουστο σας) το αναδευετε με λιγη σαλτσα (μην κολυμπαει) και γεμιζετε τις κουπες. Ψιλοριχνετε επιπλεον σαλτσα από πανω. Ιδανικο για να φανε τα παιδια και σαλατικο μαζι με το κοτοπουλο. Αν εχετε φιλους για φαγητο, φροντιστε να φατε εσεις πριν γιατι δεν θα μεινει τιποτα στο τραπεζι.
Φωτογραφία: KOTOΠΟΥΛΟ ΣΕ ΜΑΡΟΥΛΟΚΟΥΠΕΣ
Συνταγη της Κυριακης (επειδη δεχομαι αφορητες πιεσεις).
Για κατι γρηγορο, νοστιμο, δροσερο αποψε (η αυριο). Βασικα υλικα: Φιλετο στηθος κοτοπουλο, κρεμμυδι, μαρουλι iceberg. Για τη σαλτσα: Κετσαπ, soy sauce, μουσταρδα, λευκο ξυδι, ζαχαρη. Τηγανιζετε η ψηνετε το κοτοπουλο και το κοβετε σε πολύ μικρα κομματακια. Αλατι-πιπερι κατά βουληση. Ψιλοκοβετε το κρεμμυδι. Ανοιγετε μερικες «κουπες» από το iceberg. Εχετε ηδη φτιαξει τη σαλτσα (δυο μερη κετσαπ, ξυδι και ζαχαρη αναλογα με το ποσο γλυκοξινο το θελετε, ένα κουταλακι μουσταρδα, μια κουταλια soy.) Ανακατευετε το ψιλοκομμενο κοτοπουλο με το κρεμμυδι (ποσοτητες αναλογα με το γουστο σας) το αναδευετε με λιγη σαλτσα (μην κολυμπαει) και γεμιζετε τις κουπες. Ψιλοριχνετε επιπλεον σαλτσα από πανω. Ιδανικο για να φανε τα παιδια και σαλατικο μαζι με το κοτοπουλο. Αν εχετε φιλους για φαγητο, φροντιστε να φατε εσεις πριν γιατι δεν θα μεινει τιποτα στο τραπεζι.