'Ενοχο τό κόκκινο κρέας !
2013-04-08 14:41Εντερικού μεταβολισμού μικροχλωρίδας της χολίνης και της φωσφατιδυλοχολίνης παράγει τριμεθυλαμίνη (ΤΜΑ), το οποίο περαιτέρω μεταβολίζονται σε προαρτηριογόνο είδος, τριμεθυλαμίνη- Ν -οξείδιο (ΤΜΑΟ). Δείχνουμε εδώ ότι ο μεταβολισμός από εντερική μικροχλωρίδα των διατροφικών L -καρνιτίνη, ένα τριμεθυλαμίνης άφθονη στο κόκκινο κρέας, παράγει επίσης και επιταχύνει ΤΜΑΟ αθηροσκλήρωση σε ποντίκια. Παμφάγος ανθρώπινα υποκείμενα παρήγαγε περισσότερο από ό, τι έκανε το ΤΜΑΟ ακραίους χορτοφάγους ή μετά την κατάποση της L -καρνιτίνης μέσω ενός μικροχλωρίδας-εξαρτώμενου μηχανισμού. Η παρουσία ειδικών βακτηριακών taxa στα ανθρώπινα κόπρανα συνδέθηκε τόσο με συγκέντρωση πλάσματος ΤΜΑΟ και διαιτητικές κατάσταση. Πλάσμα L -καρνιτίνης επίπεδα στα άτομα που υποβάλλονται σε καρδιακή αξιολόγηση (n = 2595) προβλεπόμενη αυξημένους κινδύνους τόσο για επικρατούσα καρδιαγγειακή νόσο (CVD) και συμβάν μείζονα ανεπιθύμητα καρδιακά συμβάματα (έμφραγμα του μυοκαρδίου, εγκεφαλικό επεισόδιο ή θάνατο), αλλά μόνο μεταξύ των ατόμων με ταυτόχρονα υψηλά επίπεδα ΤΜΑΟ .Χρόνια διατροφικές L -καρνιτίνης σε ποντίκια η μεταβολή τυφλό μικροβιακή σύνθεση, σημαντικά ενισχυμένη σύνθεση της TMA και ΤΜΑΟ, και την αύξηση της αθηροσκλήρωσης, αλλά αυτό δεν συμβεί αν εντερικής μικροχλωρίδας ήταν ταυτόχρονα κατασταλεί. Σε ποντίκια με ένα άθικτο εντερική μικροχλωρίδα, η διαιτητική συμπλήρωση με ΤΜΑΟ ή είτε καρνιτίνης ή χολίνης μειώνονταιίη νίνο αντίστροφη μεταφορά χοληστερόλης. Εντερική μικροχλωρίδα μπορεί έτσι να συμβάλει στην καθιερωμένη σύνδεση μεταξύ των υψηλών επιπέδων της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου.