Τού Νίκου Μαστοράκη: - COOKING CRAP
2014-07-27 18:17
Αμεσα συνδεδεμενο με την προηγουμενη αναρτηση, το σοβαρο θεμα των εκπομπων δηθεν μαγειρικης που, στην πραγματικοτητα, περνανε υπουλα στη γαστρονομικη μας κουλτουρα συσκευασμενα προϊοντα της καταψυξης. Απο την ανορεξικη ξερολα που μαδαει το μαλλι της στην κατσαρολα καθως αναλυει την ιστορια της κάπαρης μεχρι τους περιοδευοντες μαγους της τηγανιάς, στο overdose μαγειρεματων της TV κυριαρχουν πια σκευασματα και παρασκευασματα που κανενας σοβαρος σεφ δεν θα "πουλαγε." Και καλα τα κοτοπουλα biogreco του Τσανακλιδη (προφαση τα προϊοντα της ελληνικης γης,) αυτα τουλαχιστον ειναι βιολογικα. Αλλα ο κατακλυσμος απο κατεψυγμενες μπαμιες, μπροκολα, φασολακια του Μπαρμπα Σταθη; Ο "πολτος" σκορδου του Δρισκα; Ενας σκασμος αλλαντικα Υφαντης; Τα εξηντα διαφορετικα συστατικα μιας συνταγης που εχουν τα δεκα τουλαχιστιν ενθετα; Μια μεσογειακη κουζινα μας εμεινε κι αυτη η TV την εχει αμβλωσει για το φραγκουλο. Ηθικη και αισθητικη, ολα μαζι στη χυτρα, μπουχλουμπα μαζι με τον παρά του χορηγου. Κι αντε τωρα οι νεες νοικοκυρες που παιρνουν στα σοβαρα τις χαζομαρες της καθε κοτας, να μαθουν να μαγειρευουν